Menu

Menu

Bijscholing code 95

  • Op 17 december 2018 wordt er voor CODE 95 BHV/EHBO gegeven in Stadskanaal!
  • Op 3 januari 2019 wordt er voor code 95 Communicatieve en sociale vaardigheden gegeven in Onstwedde.
  • Op 26 januari 2019 wordt er voor code 95 Actualisering vakbekwaamheid gegeven in Onstwedde. De digitale tachograaf is in deze cursus een onderdeel.
  • 23 februari 2019 wordt er voor code 95 VCA gegeven in Onstwedde.

Voor bovenstaande cursussen kunt u zich opgeven via info@folkersrijopleidingen.nl of telefonisch 0599-332560

Elke chauffeur die zijn/haar code 95 heeft gehaald, is verplicht om deze na 5 jaar weer te verlengen. Het verlengen van deze code 95 moet gebeuren door middel van het volgen van bijscholingscursussen. Hierbij is het verplicht voor elke chauffeur die zijn/haar code 95 wil verlengen om 5 x 7 uur bijscholing te volgen. In totaal moet er dus 35 uur aan bijscholing gevolgd worden. In het volgen van deze bijscholingscursussen wordt onderscheid gemaakt in cursussen op basis van de theorie en in cursussen op basis van de praktijk, zogenoemde theoriedagen en praktijkdagen.

Voor elke chauffeur is het verplicht om 1 x 7 uur bijscholing te volgen in de vorm van een praktijkdag. Daarnaast worden er nog 4 x 7 uren bijscholing gevolgd in de vorm van theoriedagen. Elke keer als een chauffeur zijn/haar code 95 wil verlengen moet dit dus in de vorm van 1 praktijkdag (7 uur) en 4 theoriedagen (28 uur).

Bij Folkers Rijopleidingen worden er momenteel 5 bijscholingscursussen aangeboden. Het gaat om de volgende bijscholingscursussen:

- Lading zekeren (theorie) (U03)

- VCA (theorie) (U05)

- Communicatieve en sociale vaardigheden (theorie) (U14)

- Heftruck (theorie) (U16)

- Leefstijl (theorie) (U19)

- EHBO/BHV (theorie) (U21)

- Digitale tachograaf (theorie) (U23)

- Schadepreventie (theorie) (U25)

- Actualisering kennis en vakbekwaamheid chauffeur (theorie) U45)

- Verkeerseducatie e-learning (theorie) (U47)

- Het Nieuwe Rijden (praktijk) (W01)

- Rijoptimalisatie & Behavior based safety (praktijk) (W02)

Folkers Rijopleidingen is voornemens om in de toekomst nog meer bijscholingscursussen te kunnen gaan aanbieden. Zodra dit kan, zullen deze bijscholingscursussen aan het lijstje worden toegevoegd.

Al uw gevolgde uren aan bijscholing kunt u volgen op mijn CBR via de site van het CBR.

Wanneer u alle 35 uur aan bijscholing heeft gehad, stuurt het CBR automatisch een Verklaring van nascholing naar de RDW. Hiervan krijgt u per e-mail bericht. Daarna kunt u bij de gemeente uw code 95 op het rijbewijs laten verlengen met 5 jaar. Zodra de code 95 bijgeschreven is op uw rijbewijs kunt opnieuw beginnen met het opbouwen van bijscholingsuren.

Wij zijn actief in o.a. de volgende gemeenten: Stadskanaal, Vlagtwedde, Pekela, Bellingwedde, Oldambt, Veendam, Aa en Hunze, Borger-Odoorn & Menterwolde

Copyright 2018 - 2018 Skytz.nl | Uw eigen website gemakkelijk beheren